info
Tue journalismia.

Janica Brander

Janica Brander
 

Esittely + CV

Olen tehnyt erilaisia viestintäalan töitä vuodesta 2003 lähtien. Olen työskennellyt niin radiossa, lehdissä kuin verkkotoimituksissakin. Työnantajiani ovat olleet muun muassa Radio 957, Iskelmä, Aamulehti ja Alman paikallislehdet. Kokemusta on kertynyt niin salamavauhdilla kirjoitetuista uutissähkeistä, verkkojutuista kuin pitkistä henkilökuvistakin. Lisäksi kirjoitin MTV3:n vaaliblogia syksyllä 2011 ja talvella 2012.

Olen työskennellyt myös copywriterina markkinointitoimisto Deeperissä, projektisihteerinä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa ja tehnyt useiden yritysten tiedotus- ja viestintätöitä.

Tällä hetkellä teen erilaisia viestintätöitä freelancerina ja kirjoitan proosaa. Esikoisteokseni, novellikokoelma Lihakuu julkaistiin vuonna 2011. Kirja sai kiittävät arvostelut ja oli Tiiliskivi-palkintoehdokkaana. Olen voittanut useita merkittäviä kirjoituskilpailuja, kuten Otavan Rakkaustarinat-kilpailun vuonna 2007.

Ajatustöiden vastapainoksi olen kiinnostunut ruoanlaitosta ja ravintoloista. Olen kirjoittanut Savusuolaa-ruokablogia vuodesta 2012 lähtien.

Koulutukseltani olen filosofian ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Pääaineeni olivat puheviestintä ja tiedostusoppi, sivuaineita karttui sosiaalipsykologiasta kauppatieteisiin ja mediakulttuuriin. Olen tutkinut graduissani insinöörien viestintätaitoja ja Kiinan propagandaa. Olin kesävaihdossa Kiinassa vuonna 2009.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Ruoka, kulttuuri, ihmiset, ilmiöt, lifestyle, esseet ja kolumnit.

Julkaistuja juttuja verkossa

http://www.hs.fi/arviot/Kirja/Esikoisnovellisti+keppostelee+kutkuttavan+henkil%C3%B6gallerian/a1353067862553

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.