info
Toteutettu journalismi
Tue journalismia.

Hanna Hirvonen

Hanna Hirvonen

Blogi, kotisivut

www.kuudeskulma.fi

 

Esittely + CV

Olen freelance-toimittaja ja Kuudes kulma -verkkolehden vastaava toimittaja.

Koulutus:

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Valmistuin Tampereen yliopistosta huhtikuussa 2014. Pro gradu -tutkielmani "Yleisöyden jäljillä" käsittelee nuorten yleisötoimintaa: http://tampub.uta.fi/handle/10024/95148

Journalistinen työkokemus:

Huhtikuusta 2014 alkaen olen työskennellyt Kuudes kulma -verkkolehden vastaavana toimittajana.

Huhti-toukokuussa 2015 olin toimittajamatkalla Namibiassa. Matkaan liittyvä työ on parhaillaan käynnissä: kirjoitan esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista ja naisten asemasta sekä Kwe san -heimon elämästä luonnonpuistossa.

Kesän 2013 olin Savon Sanomien uutistoimittaja.

Maaliskuussa 2013 olin toimittajamatkalla Etiopiassa (ulkoministeriön kehitysviestinnän matka-apuraha). Haastattelin suurimmaksi osaksi inspiroivia kansalaisjärjestötyöntekijöitä. Maassa, jossa oikeus puhua on hyvin rajallinen, päätin, että yksi tärkeimmistä tehtävistäni toimittajana on edistää ihmisten ääneen pääsyä. Matkalta kirjoitin juttuja suomalaisiin sanoma- ja aikakauslehtiin.

Kesän 2012 olin Keskipohjanmaan uutistoimittaja.

Kesät 2008, 2009 ja 2011 olin Ylöjärven Uutisten toimittaja.

Muu kansainvälinen kokemus:

2009–2010 olin vaihto-oppilaana Ranskassa. Opiskelin maantiedettä Université de Nancy II -yliopistossa ja asuin kolmen ranskalaisen kanssa.

2004–2005 pidin välivuoden Australiassa. Työkseni pakkasin ja poimin sitrushedelmiä ja vapaa-aikani vietin meren aalloissa ja hierontakursseilla.

Harrastukset: Maratonjuoksu


Ammatilliset kiinnostuksen kohteet


Minua kiinnostaa arjen rujuus ja kauneus erilaisten ihmisten näkökulmista. Rapportissa julkaistu reportaasi "Ystävänpäivä" on tästä hyvä esimerkki. Reportaasi kertoo 27-vuotiaan, syöpää sairastavan Jennan ja hänen omaishoitajanaan toimivan ystävänsä, Riikan, päivästä.

Toimittajana haluan tutustua juttujeni keskeisiin henkilöihin. Kun pääsen matkalle, suuntaan mieluiten johonkin Afrikan maista. Sekä siellä että Suomessa kysyn ihmisiltä itseltään, mitä näkökulmia teksteissäni tulisi nostaa esille. Samalla olen kiinnostunut siitä, mitä yksittäisten ihmisten tarinat paljastavat yhteiskunnan ja maailman tilasta.

Kuudes kulma -toimituksessa kehitämme ryhmäjournalismin työtapaa. Siinä juttusarjojen näkökulmat suunnitellaan yhdessä sellaisten ihmisten kanssa, joille käsiteltävä aihe on omakohtainen tai erityisen tuttu.

Julkaistuja juttuja verkossa


Etiopian vahvat naiset:
http://www.maailmankuvalehti.fi/artikkelit/13074

Etiopialaiset opiskelijat:
http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=06/2013&id=9e4b74c

Kolumni:
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/lisaa-vapautta-rakastaa/1353622

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan

Journalistilla ennakkotilauksia: 10.00 euroa


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.