info
Toteutettu journalismi
Tue journalismia.

Kirre Koivunen

Kirre Koivunen

Blogi, kotisivut

www.kuudeskulma.fi
http://kirrekoivunen.blogspot.fi/
http://www.valokulabo.blogspot.fi/

Sosiaalinen media

Facebook: https://www.facebook.com/kirre.koivunen
Twitter: https://twitter.com/kulabo
Linkedin: fi.linkedin.com/pub/kirre-koivunen/92/577/1b8/

 

Esittely + CV

Olen freelance-toimittaja ja Kuudes kulma -verkkolehden vastaava kuvatoimittaja. Juttu- ja kuvareportaasejani on julkaistu useissa sanoma- ja aikakauslehdissä ja eri järjestöjen julkaisuissa.

Journalistisen työni keskiössä on sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen perustuvat reportaasit, sosiaalinen dokumentaarinen valokuvaus ja videotuotannot. Mediakasvatuksen keinoin tehtävä ihmisoikeustyö kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten parissa, workshopit ja kansainväliset medialeirituotannot liittyvät myös osaltaan toimitukselliseen työhöni. Kotimaan lisäksi olen työskennellyt muun muassa Syyriassa, Palestiinassa, Kiinassa, Japanissa, Venezuelassa ja Intiassa. Toukokuussa 2015 olin toimittajamatkalla Namibiassa, josta parhaillaan työstän henkilökuvareportaaseja.

Työhöni kuuluu pitkäjänteisyys enkä hätiköi syventymistä tarvitsevissa teemoissa. Työstän parhaillaan "Esiäitien elämänvoiman juurilla - Perinnetietoa Pohjolan myyttisestä maa-ilmasta" -dokumenttia, joka valmistuu nyt syksyllä. Dokumentin ensiesitys on Lustossa Kalevalan 180. juhlavuoden näyttelyssä (21.8.2015-10.1.2016).

Toinen dokumentaari "Äiti, älä lähde vielä" kertoo parantumatonta syöpää sairastaneen Jennan elämästä ja valmistuu keväällä 2016. Jenna sai syöpädiagnoosin ystävänpäivänä 2013. Lupasin taltioida totuudenmukaisesti hänen taistelunsa vakavaa sairautta vastaan. Rapportissa julkaistu kirjoittamani "Äiti" ja Hanna Hirvosen kirjoittama "Ystävänpäivä" ovat osa Kuudes kulma -toimituksen julkaisemaa artikkelisarjaa Jennasta.

Olen tehnyt pitkän uran kulttuurisen nuorisotyön ja mediakasvatuksen parissa ja kehittänyt uusia työmenetelmiä alalle. Journalistisessa työssä osallistan haastateltavia kokemuksellisiin tilanteisiin kulttuurin ja taiteen keinoin.

Minulla on viisi ammattitutkintoa, viimeisimmältä koulutukseltani olen yhteisöpedagogimaisteri. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa journalistiikkaa Turun taideakatemiassa.

Rock-valokuvaus tuo sopivaa vastapainoa muulle työlle. Olen kuvannut satoja keikkataltiointeja ja työstän kirjaa musiikin parissa työskentelevästä henkilökunnasta.


Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Laadukkaan journalistisen sisällön tuottaminen monimediallisesti. Koen erittäin tärkeäksi jakaa totuudenmukaista tietoa. Olen erikoistunut tutkimaan women-at-risk –tapauksia eli naisia, jotka ovat jääneet yksin sodan tai muun syyn takia ja joilla on käytännössä aina myös lapsia huollettavinaan. UNHCR:n luokituksen mukaan he ovat yksi niistä ryhmistä, jotka ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Olen vieraillut Syyriassa useita kertoja ja kirjoittanut Syyrian palestiinalaisten tilanteesta vuosien ajan. Seuraan tiiviisti Syyrian sisällissodan keskellä olevien ihmisten elämää ja siihen liittyvää pakolaisuutta. Tästä aiheesta tulen jatkossakin kirjoittamaan.

Intiasta kertovissa reportaaseissa ja dokumentaarissa (2016) käsittellään naisten ja tyttöjen asemaa. Intian köyhillä seuduilla on vielä suurena ongelmana tyttövauvojen murhat. Khasit ovat yksi Intian jäljellä olevasta kolmesta alkuperäiskansasta, jotka noudattavat matriarkaalista sukulinjaa. He ovat vastakohta Intiassa edelleen tapahtuville kauheuksille. Yhteiskunnallinen hierarkia tai luonnon ja heikompien alistaminen eivät kuulu matriarkaaliseen hoivaavaan asenteeseen, jossa kaikki ihmiset ovat luontoäidin lapsia. Äidin valta perustuu hänen arvostukseensa, ei valtaan käskeä. Tavoitteena on tuoda esille asioita, joista ei vielä tiedetä ja saada Intian molemmat puolet (tyttöjen hylkääminen vs. arvostus) näkyviksi.

Julkaistuja juttuja verkossa

Äiti
http://www.kuudeskulma.fi/ #!

Al Tanf Camp - ei kenenkään maa
https://docs.google.com/file/d/0BztOOeoEw3rHc0U0S2N0M3B0Mm8/edit

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.