info
Tue journalismia.

Kari A. Hintikka

Kari A. Hintikka
 

Esittely + CV

Free lance. Futuristi, konsepti- ja käytettävyyssuunnittelija, tietokirjailija ja nettifasilitaattori, mitenkään tärkeysjärjestykseen laittamatta.

Kyberpunkissa ja alkuperäisessä netissä uitettu tinkimätön journalisti, joka mähkii ettei joukkoviestintä enää halua maksaa journalisteille mutta ottavat kernaasti tuotosten kaikki oikeudet. Viihdyn parhaiten hämärien tulevaisuusaiheiden kimpussa, jotka nousevat pinnalle vasta vuosien päästä.

Hyvä sijoitus jos kaipaat lukemistoa tulevaisuudesta ja ilmiöistä jotka vasta muhivat netissä ja muualla yhteiskunnassa. Artikkeleissani tavoitteena on, paitsi informatiivisuus, myös että lukija tipahtaisi istuma-asennostaan ja saisi mähkittävää pidemmäksi aikaa.

1982 > Ylioppilaslehti > Ensimmäinen julkaistu teksti, elokuva-arvio Stephen Kingin Christine Tappaja-autosta

1984-85 >Ylioppilaslehti > Pakinoitsija Katzenklammer

1989-91 > Helsingin Sanomat > 21-osainen juttusarja tietoverkoista, mukana myös internet

1989-> Helsingin Sanomat > Artikkeleista nousevista ilmiöistä ja tulevaisuudesta ensimmäisenä Suomessa, osa teksteistä muun muassa Timo Paukun kanssa: kyberpunk, MIT Media Lab, joukkoäly ja biohakkerointi

1990-> MikroBitti > Kolumnisti tulevaisuuden trendeistä

2013-> Suomen Kuvalehti > Kohinaa-blogi

Myös ja muun muassa It-viikko, Tietokone ja Tietoviikko

Tietokirjoja ja oppaita vuodesta 1993.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen kiinnostunut kaikesta mikä liikkuu tai pysyy paikallaan ja mikä vaikuttaa relevantilta. Se voi olla yksittäinen pieni ilmiö, johon ei ole kiinnitetty vielä huomiota, tai eri aloilla käynnistymässä oleva, mutta palikoita ei ole jäsennetty samaksi kokonaisuudeksi.

Alakulttuurit, avoin data, big data, bio-alkuiset ilmiöt, biohakkerointi, data, datajournalismi, hakkeri, heikot signaalit, historia, ihmisen organisoitumistavat, informaatio, internet, itseorganisoituminen, joukkoäly, kaikki uusi, kansalaistoiminta, käyttöliittymät, koneäly, krakkerit, liiketoiminta, netin alakulttuurit, netti-ilmiöt, nousevat trendit, skenaariot, sosiaalinen vuorovaikutus, startupit, teknologia, tulevaisuus, verkkovoima.

Julkaistuja juttuja verkossa

2001 > Tietokone > Arkiesittely Samu Mielosen kanssa netin hyötypalveluista:
http://www.tietokone.fi/artikkelit/100_parasta_palvelua

2004 > Tietokone > Artikkelikokonaisuus älykodeista http://www.tietokone.fi/artikkelit/elamaa_digikodissa

2006 > Helsingin Sanomat > Biohakkeri kokoaa elämää biolegoista > Timo Paukun kanssa Suomen ensimmäinen artikkeli biohakkeroinnista
http://www.hs.fi/paivanlehti/arkisto/Biohakkeri+kokoaa+el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4+biolegoista/aaHS20061024SI1AT01zli?src=haku&ref=arkisto%2F

2012 > The Open Book > Artikkeli ihmisten itsensä tuottamasta datasta eli mydatasta
http://www.finnish-institute.org.uk/en/articles/601-the-institute-s-book-about-open-knowledge-out-now

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan

Journalistilla ennakkotilauksia: 10.00 euroa


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.