info
Tue journalismia.

Anitra Rönkkö

Anitra Rönkkö

Blogi, kotisivut

https://www.vizify.com/anitra-ronkko

Sosiaalinen media

fi.linkedin.com/pub/anitra-rönkkö/3/583/29a/

 

Esittely + CV

Olen toiminut freelancer-toimittajana kuusi vuotta, vuodesta 2009 lähtien. Kun jätin työsuhteisen työn, kaikki kiire ja stressi jäi toimiston ovien taakse. Ja kun mieli on rauhallinen, juttuideoita syntyy kuin itsestään. Aikaisempaan verrattuna minulla on ollut aivan erilaiset mahdollisuudet tarkkailla ympäristöäni ja imeä vaikutteita mahdollisia juttuja varten.

Freelancer-toimittajana olen päässyt käymään jätevedenpuhdistamolla ja havannoinut, kuinka jokea ennallistetaan, jotta kalat saavat kutupaikkoja. Olen ajanut sähköpyörällä Helkaman tehtaalla ja tarkkaillut jäätelön valmistamista Turengissa.

Olen kirjoittanut elämäntarinoita, esitellyt ilmiöitä, liikuntaa, kulttuuria, ekologista elämäntapaa ja yritysmaailmaa. Artikkelini on usein valittu lehden kiinnostavimpien juttujen joukkoon. Asiakkaitani ovat olleet muun muassa Helsingin Sanomat, Mondo, Kodin Kuvalehti, Kotivinkki ja Yhteishyvä.

Ammattitaitoani olen vahvistanut säännöllisesti erilaisilla kielenhuollon kursseilla. Jotta ilmaisuni ei kuihtuisi, yritän aina ehtiessäni lukea kaunokirjallisuutta, erityisesti 1900-luvun alun suomalaiskirjailijat herättävät ihailua kielitaituruudellaan.

Ennen freelanceriksi ryhtymistä olin töissä Alma Mediassa tuottajana. Pelkkä tuottajan nimike tosin johtaa hieman harhaan, koska tein samalla toimittajan töitä ja olin myös maa- ja metsätalousministeriön 60 degrees north- lehden toimitussihteeri. Eikä sovi unohtaa yhteishyva.fi -verkkosivuston tuottamista.

Urani alkutaipaleella hain kokemusta YK:n Maailman elintarvikeohjelman Kööpenhaminan toimistosta, sen jälkeen Nokian sisäisestä viestinnästä ja viestintätoimistosta.Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri, joten yhteiskunnalliset kytkökset kiinnostavat aina. Olen kiinnostunut pienistä tarinoista, joiden kautta voi lähestyä suuria teemoja, esimerkiksi köyhyyttä.

Julkaistuja juttuja verkossa

http://freeluettelo.fi/sites/default/files/Kodin%20Kuvalehti%20elamani%20tarina.pdf

http://freeluettelo.fi/sites/default/files/mondo_6Xjooga-1.pdf

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.